Preşedintele Serge Sarkisian a câştigat alegerile din Armenia. Adversarul său contestă rezultatul

Serzh_SargsyanPreşedintele în exerciţiu Serge Sarkissian a fost reales în Armenia cu peste 58 la sută din voturi, potrivit rezultatelor complete difuzate marţi de Comisia Electorală Centrală, o victorie contestată de principalul său adversar, ai cărui susţinători denunţă fraude masive, relatează Mediafax.

Sarkissian, în vârstă de 59 de ani, a obţinut 58,64 la sută din voturi faţă de 36,75 la sută rivalul său, fostul ministru de Externe Raffi Hovannissian, în vârstă de 54 de ani, potrivit Comisiei, care a anunţat o rată de participare de 60 la sută.

“Acestea au fost cele mai bune alegeri din istoria Armeniei independente. Ele arată că procesele democratice sunt ireversibile”, afirmă Eduard Sharmazanov, purtătorul de cuvânt al Partidului Republican al lui Serge Sarkissian.

Purtătorul de cuvânt al lui Hovannissian, Hovser Hurshudian, a denunţat la rândul său un scrutin “ruşinos prin cantitatea enormă de fraude” şi a făcut apel la o manifestaţie marţi după-amiază.

Susţinătorii fostului ministru de Externe s-au folosit de “cerneală invizibilă” pentru a permite voturi multiple şi de “convoaie” de taxiuri şi autocare pentru a duce la urne alegătorii favorabili Guvernului.

Detalii aici.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.