Robin HOOD loveste in Andaluzia: “Sunt oameni care nu au ce să mănânce. În secolul 21 acest lucru este o ruşine”. 75 la suta dintre europeni vor de la UE masuri impotriva saraciei. Cum arata SARACIA in ROMANIA?

Un primar spaniol care a devenit erou local după ce a orchestrat câteva furturi din supermarketuri pentru a oferi hrană persoanelor nevoiaşe a pornit într-un marş de trei săptămâni care ar putea alimenta sentimentele anti-austeritate din peninsulă, scrie Reuters, potrivit ZF.ro.

Juan Manuel Sanchez Gordillo este un consilier local şi primar al oraşului Marinaleda, cu o populaţie de 2.645 de locuitori, din regiunea Andaluziei. Oficialul a devenit celebru în zonă săptămâna trecută după ce, alături de mai mulţi mebri de sindicat, a ieşti dintr-un supermarket cu cărucioarele pline de hrană, fără să plătească pentru ele. Gordillo, 59 de ani, se bucură de imunitate diplomatică şi nu a fost arestat, însă şapte persoane care au participat la acţiune au fost reţinute de poliţia spaniolă.
“Sunt oameni care nu au ce să mănânce. În secolul 21 acest lucru este o ruşine”, a declarat Gordillo pentru Reuters.
De cealaltă parte, guvernul conservator a anunţat că situaţia economică nu scuză cu nimic gestul primarului. “Nu poţi fi Robin Hood şi Şeriful din Nottingham în acelaşi timp”, a afirmat Alfonso Alonso, purtătorul de cuvânt al Partidului Popular, aflat la guvernare. “Acest om încearcă să obţină capital politic pe cheltuiala celorlalţi”, acuză Alonso.
Mai multe informații aici.
Potrivit Eurostat, un sfert din populatia UE, 115 milioane de oameni, traieste sub sau aproape de limita saraciei. Cea mai grava situatie e in Centrul si Estul Europei.
Click aici pentru o radiografie completa a saraciei in Romania.
Potrivit EAPN-Reteaua Europeana Impotriva Saraciei, un Eurobarometru arata ca 75 la suta dintre europeni vor de la UE masuri impotriva saraciei si excluziunii sociale. Fintan Farrell, Director of EAPN sustine ca UE trebuie sa tina cont de acest fapt, daca vrea sa recastige increderea cetatenilor. Detalii aici.
Anul 2010 a fost declarat la nivel UE an dedicat luptei impotriva saraciei. Toate detaliile aici. 
Sursa: ZF.ro
Foto:  en.wikipedia.org
Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *