Proteste la Londra împotriva măsurilor de austeritate

Zeci de mii de manifestanţi au sosit sâmbătă în capitala britanică pentru a protesta faţă de politica de austeritate a guvernului, relatează Associated Press şi BBC, conform EVZ.ro.

Sindicate, protestatari antirăzboi, politicieni de stânga, grupuri comunitare şi alţi activişti speră că manifestaţiile vor demonstra lipsa de popularitate a tăierilor din sectorul public, menite să reducă deficitul bugetar al Marii Britanii. În schimb, demonstranţii cer să fie adoptate politici care să poată genera creştere economică şi crearea de noi locuri de muncă, potrivit Agerpres.

‘Este dezamăgitor că unele sindicate insistă să cheme la acţiuni de protest iresponsabile şi zadarnice, care nu folosesc nimănui. După cum am spus de nenumărate ori, discuţiile privind pensiile nu vor fi reluate şi nu se va mai realiza nimic prin acţiuni de protest’, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului britanic.

Mai multe informatii: EVZ.ro

Foto: wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Proteste la Londra împotriva măsurilor de austeritate

  1. Valentin Ion Zarnescu 22/10/2012 at 13:52

    MIROASE A LABURISM LA URM.GOV.,DIN U.K.=ASTA DEDUC DIN MARILE MARSURI CET.,RECENTE-N MAREA BRITANIE,CARE VA URMA EX.VECINEI,DE PESTE CANAL,URGENT!ENGLEZII NU SUPORTA K NOI!?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *