QS World University Rankings – Care sunt primele 10 cele mai bune instituții de învățământ din lume și pe ce loc se află România

Sistemul universitar din România decade de la an la an, cel puţin asta arată topul universităţilor din întreaga lume QS World University Rankings. Universitatea Bucureşti a trecut de pe locul 472 în 2005, după locul 600 în 2011, arată Adevarul.ro.

Astfel, potrivit celei mai noi ediţii ale clasamentului care ia în considerare circa 700 de universităţi din întreaga lume învăţământul universitar românesc prinde alură de lumea a treia.

În clasament nu sunt incluse decât patru universităţi din România, Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea Bucureşti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza – Iaşi şi Universitatea de vest – Timşoara, toate fiind plasate în coada clasamentului, în intervalul 600 – 700.

Topul academic QS World University Rankings este întocmit pe baza a patru indicatori cheie: cercetare, gradul de angajabilitate al absolvenţilor, calitatea procesului de predare şi gradul de internaţionalizare al universităţilor.

Topul primelor 10 universităţi din lume:

1. Massachusetts Institute of Technology, SUA
2. University of Cambridge, Marea Britanie
3. Harvard University, SUA
4. UCL, University College London, Marea Britanie
5. University of Oxford, Marea Britanie
6. Imperial College London, Marea Britanie
7. Yale University, SUA
8. University of Chicago, SUA
9 Princeton University, SUA
10. California Instritute of Techology.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  qsiu.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *