Rusia incepe constructia gazoductului South Stream

Gigantul rus Gazprom incepe vineri constructia gazoductului South Stream, eveniment la care va participa si presedintele Vladimir Putin, noteaza AFP, potrivit Ziare.com.

Gazoductul va alimenta de la sfarsitul anului 2015 Europa de Vest, in special Italia, prin Marea Neagra si Peninsula Balcanica.

El va permite Rusiei sa ocoleasca Ucraina, principala tara de tranzit in prezent, cu care a avut numeroase conflicte legate de tarife, ce au dus la intreruperi temporare in livrarile catre tarile din Uniunea Europeana

“Comisia Europeana nu a primit informatiile legate de ruta finala. Inca nu se stie care va fi punctul de plecare si unde se termina, sau ce tari tranziteaza. In plus, nu exista un studiu legat de impactul asupra mediului inconjurator, pentru toata ruta”, a sustinut Marlena Holzne, purtatorul de cuvant al comisarului european pe energie Gunther Oettinger

Pentru ca proiectul sa fie viabil, el trebuie sa obtina numeroase aprobari, de la fiecare tara implicata, precum si de la Comisia Europeana.

Sursa: Ziare.com
Foto:  ro.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *