Salman Rushdie: Scriitorii şi-au pierdut influenţa în Occident

Scriitorul britanic de origine indiană Salman Rushdie este de părere că literatura şi-a pierdut în mare parte influenţa în Occident, iar când vine vorba de lucruri importante în locul scriitorilor se fac auzite vedetele de film, relatează luni agenţia Reuters, potrivit Realitatea.net.

Am senzaţia că oamenii consideră că literatura este mai puţin importantă“, a declarat Rushdie în interviul acordat agenţiei vineri, la librăria Waterstones din centrul Londrei. “Dacă ne gândim la America, de exemplu, există o generaţie mai vârstnică decât mine în rândurile căreia scriitori ca Susan Sontag, Norman Mailer sau Gore Vidal aveau un cuvânt semnificativ de spus în chestiunile la ordinea zilei. Acum practic nu mai există scriitori. În schimb avem staruri de film, aşa că dacă eşti George Clooney sau Angelina Jolie ai şi posibilitatea de a lua cuvântul în problemele publice, iar oamenii te vor asculta aşa cum îi ascultau mai demult pe Mailer şi Sontag. E o schimbare”, a punctat scriitorul.

Rushdie în vârstă de 65 de ani tocmai şi-a lansat o autobiografie referitoare la anii petrecuţi în clandestinitate, după “fatwa” emisă împotriva sa pentru Versetele Satanice considerate blasfemiatoare.

Citiţi mai multe aici.

Sursa: Realitatea.net
Foto: en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *