Standard&Poor’s: Deciziile BCE sunt bune, dar riscante

Masurile anuntate joi de Banca Centrala Europeana (BCE) ar trebui sa fie “benefice” Zonei Euro chiar daca aplicarea lor prezinta riscuri, a estimat vineri agentia americana de rating  Standard&Poor’s (S&P) citata de AFP şi preluată de HotNews.

Totodata, S&P a precizat ca a constatat unele probleme printre care si “o mare retinere in ceea ce priveste programele de ajutor acordate statelor in dificultate in unele tari care constituie centrul Zonei Euro precum Germania, Olanda sau Finlanda”.

Anuntul presedintelui BCE, Mario Draghi, “in mare masura conform cu atentionarile noastre”, nu are niciun efect asupra calificativelor atribuite tarilor din Zona Euro sau asupra perspectivele financiare ale acestora, arata agentia financiara intr-un comunicat de presa.

BCE a anuntat joi o serie de masuri pentru a contracara criza datoriilor suverane. Printre acestea se numara si un nou program de achizitionare nelimitata a obligatiunilor pentru a reduce costurile de imprumut ale statelor din regiune afectate mai puternic de probleme, precum Spania sau Italia.

Sursa: HotNews.ro
Foto:  fr.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *