Studiu: Cine sunt cei mai fericiţi oameni din lume

Cele mai fericite persoane din lume sunt tocmai cele din ţările sărace. Aceasta este concluzia unui studiu recent, realizat de specialiştii de la Gallup în 148 de ţări, potrivit Gandul.info.

Potrivit datelor obţinute în urma cercetării, locuitorii din El Salvador, Paraguay, Uruguay şi Panama se numără printre cei mai fericiţi oameni din lume, notează site-ul Pravda.ru, potrivit sursei citate.

Pentru a ajunge la această concluzie, specialiştii de la Gallup au rugat aproximativ 150.000 de persoane, câte 1.000 de voluntari din fiecare ţară, să răspundă unui chestionar, care cuprindea întrebări cu privire la cât de odihniţi se simt, dacă sunt trataţi cu respect, dacă zâmbesc sau râd des sau dacă se simt bucuroşi.

Rezultatele au arătat că, în Panama şi Paraguay, 85% dintre cei chestionaţi au răspuns “da” la toate cele cinci întrebări, cele două ţări ajungând în fruntea listei. Acestea au fost urmate îndeaproape de El Salvador, Venezuela, Trinidad şi Tobago.

Populaţia cu cei mai trişti locuitori se află în Singapore. În rândul celor mai nefericite ţări se mai află Irakul, Yemenul, Afganistanul şi Haiti, precum şi Armenia, Georgia şi Lituania.

Sursa: Gandul.info
Foto:  freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.