Transparency International: “Corupţia continuă să facă ravagii în zona euro”. Cum arată topul celor mai corupte țări din lume și pe ce loc se află România

Corupţia continuă să facă ravagii în lume şi afectează, în zona euro, ţările cele mai afectate de criză, şi anume Grecia şi Italia, a căror poziţie se deteriorează, anunţă Transparency International (TI) în raportul său anual publicat miercuri, relatează AFP, potrivit Gandul.info.

“Corupţia continuă să facă ravagii în societăţi din întreaga lume”, constată organizaţia, subliniind asupra unui nivel “dezamăgitor” al corupţiei în zona euro, “în ţările cele mai afectate” de criza economică şi financiară, se arată într-un comunicat.

Transparency recomandă din nou Uniunii Europene (UE) “să accentueze eforturile privind prevenirea corupţiei în cadrul instituţiilor publice”.

România ocupă locul 66 în clasamentul Transparency International pe anul 2012 privind percepţia corupţiei, obţinând un scor de 44, fiind la egalitate cu Arabia Saudită şi Kuwaitul şi în urcare cu nouă poziţii faţă de anul precedent.

În 2011, România a ocupat locul 75 în clasamentul Transparency International, la egalitate cu China şi în coborâre cu şase poziţii faţă de 2010.

Transparency International realizează un clasament pe o scară de la zero (nivelul cel mai puternic al corupţiei percepute) la 100 (nivelul cel mai scăzut al corupţiei percepute).

Mai multe informatii aici.

Sursa: Gandul.info
Foto:  humanrightseurope.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.