Un sfert din tinerii sub 25 de ani din UE sunt șomeri

Aproape 5,7 milioane de tineri din Uniunea Europeană nu au un loc de muncă. Cifra este extrem de îngrijorătoare în condiţiile în care un sfert din persoanele cu vârsta sub 25 de ani sunt şomere, arată Adevarul.ro. În Spania, mai bine de unul din doi tineri nu au un job, iar numărul lor creşte alarmant de la o lună la alta, menționează publicația.

În ultimii patru ani, în care statele membre ale Uniunii Europene au fost puternic lovite de criza economică, rata şomajului în rândul tinerilor a explodat. Dacă în octombrie 2008, rata şomajului se ridica la 15,9%, în aceeaşi lună a acestui an, indicatorul se situa la 23,4%.

„Statisticile privind şomajul în rândul tinerilor sunt şocante. Dar, în statistici, sunt incluşi doar tinerii apţi de muncă şi cei care vor să muncească. Există însă şi un grup foarte mare de tineri care sunt descurajaţi în asemenea mîsură încât se îndepărtează de piaţa muncii”, a explicat Massimiliano Mascherini, din cadrul Fundaţiei Europene pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai şi de muncă, potrivit publicaţiei olandeze „Trouw”, citată de Presseurop.

Mai multe informatii aici.

Sursa: Adevarul.ro

Foto:  www.shutterstock.com

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *