La Repubblica: Van Rompuy propune un Minister European al Economiei

Van Rompuy propune un Minister European al Economiei: astfel rezumă La Repubblica documentul preparator întocmit de către preşedintele Consiliului European în vederea viitorului summit din 18 şi 19 octombrie, de la Bruxelles, potrivit PressEurop.

Van Rompuy a pus şefilor de state şi de guverne 13 întrebări despre viitorul UE, centrate în jurul a “patru piloni”, rezumă cotidianul: “o integrare sporită a sectorului financiar; bilanţul; politicile economice; şi o legitimitate democratică mai amplă a Uniunii”.

Referitor la integrarea financiară, Van Rompuy propune să se meargă mai departe de uniunea bancară despre care se discută la ora actuală. Nu evocă “euroobligaţiunile”, dar vorbeşte de un “buget central al zonei euro”, care “ar putea să prevadă emiteri limitate [de titluri] ale datoriei comune”.

Mai multe detalii AICI.

Sursa: PressEurop.eu
Foto:  http://ro.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to La Repubblica: Van Rompuy propune un Minister European al Economiei

  1. Valentin Ion Zarnescu 20/09/2012 at 14:36

    INCET,INCET,O PUNEM SI DE-O ARMATA COMUNA,UN PRESEDINTE SI UN GOV.-UE…,SIMULTAN CU O ”CASA ALBA”-UE=MIMAREA MODELULUI ”USA”,CU 27 GUVERNATORI(AM FOST PRIMUL CARE AM INTUIT ASTA,INTR-UN ART./SPUNE SI TU,ACUM CATIVA ANI;P.E. VA FII CONGRESUL U.E.,APOI STATUL FEDERATIV ”U.S.E.”,CLONA-USA!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *