Marga: România e interesată să ia împrumuturi de la BDCE pentru accesarea fondurilor UE

România este interesată să contracteze împrumuturi de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), banii urmând a fi folosiţi inclusiv pentru facilitarea accesării fondurilor structurale europene, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, potrivit Mediafax.

Şeful diplomaţiei s-a întâlnit, luni, cu guvernatorul BDCE, Rolf Wenzel, aflat în vizită în România pentru prima dată de la preluarea mandatului său în decembrie 2011, ocazie cu care a fost evidenţiată importanţa colaborării guvernului român cu BDCE.

Potrivit unui comunicat transmis MEDIAFAX de MAE, cei doi oficiali au trecut în revistă proiectele derulate cu sprijinul BDCE şi opţiunile ţării noastre pentru noi domenii de finanţare.

În acest context, ministrul Marga “a subliniat menţinerea interesului României pentru contractarea unor împrumuturi de la BDCE datorită condiţiilor avantajoase de creditare, inclusiv din perspectiva utilizării acestora pentru facilitarea accesării fondurilor structurale europene”, relatează comunicatul menţionat.

Foto: novo10.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.