Marian-Jean Marinescu: “Discriminare dublata de refuz pentru aderare”

În cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg s-a votat rezolutia care condamna deschiderea website-ului olandez care centralizeaza plangeri impotriva cetatenilor din Europa centrala si de est.

Potrivit unui comunicat remis Calea Europeana, vicepresedintele grupului PPE, Marian-Jean Marinescu, initiatorul demersului, a declarat:

“Prin votul de astazi Parlamentul European a luat o atitudine ferma condamnand initiativa Partidului pentru Libertate (PVV) din Olanda. Din pacate, pana in prezent  reactiile Comisiei si Consiliului au fost slabe. Prin rezolutia votata astazi cerem o distantare clara a Guvernului olandez. Nu putem tolera asemenea initiative indreptate impotriva valorilor europene.

Europarlamentarul democrat-liberal remarca sustinerea puternica a rezolutiei decatre sase dintre cele opt grupuri din Parlamentul European.

Referindu-se la motivele aferente deciziei Olandei de a se impotrivi aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen si consencintele acesteia, liderul europarlamentarilor romani (PDL si UDMR), Theodor Stolojan, a declarat:

As vrea sa imi exprim dezamagirea pentru ca si dupa acest consiliu European Romania si Bulgaria au ramas in afara zonei Schengen desi au indeplinit toate conditiile cerute de acest acord pentru a fi acceptate in zona Schengen. Exista un singur stat membru care se opune intrarii Romaniei si Bulgariei in zona Schengen. In acest stat un partid mic a avut initiativa crearii unui website care reprezinta o insulta la adresa valorilor europene si la adresa liberei circulatii a persoanelor in Uniunea Europeana.Demersul este discriminatoriu si creeaza un precedent grav in ceea ce priveste drepturile si libertatile cetatenilor europeni.

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.