Marian-Jean Marinescu (PPE, PDL): Parlamentul European, gardianul aplicarii regulilor comunitare

Parlamentul European isi reitereaza pozitia cu privire la indeplinirea conditiilor si termenului de aderare la spatiul Schengen a Romaniei si Bulgariei, conform site-ului europa.eu.

Parlamentul European, gardianul respectarii regulilor comunitare, demonsteaza inca o data ca sustine aderarea cat mai rapida la spatiul Schengen a Romaniei si Bulgariei. Spatiul Schengen este una dintre cele mai importante realizari ale proiectului European. Securizarea frontierelor Uniunii este prioritara. Nivelul de securitate al zonei de frontiera externa aferenta Romaniei si Bulgariei este in acest moment corespunzator, granitele UE din fiind cele mai sigure in urma investitiilor facute recent in cele doua state .

Pozitia negativa a unora dintre statele membre nu se bazeaza pe argumente sau criterii incluse in aquis-ul Schengen. Rezolutia de astazi reprezinta practic inca un apel al  Parlamentului European la respectarea regulilor europene”, a declarat europarlamentarul Marian-Jean Marinescu.

Prin rezolutia votata astazi cu larga majoritate se atrage atentia asupra faptului ca aderarea la spatiul Schengen este o obligatie care deriva din statutul de stat membru al Uniunii Europene.

“Bulgaria şi România au îndeplinit in mod clar si cu sarguinta toate criteriile necesare pentru o ţară care adera la spatiul Schengen. In concluzie Consiliu nu trebuie să cedeze presiunilor populiste si trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a permite Europei să le ureze “bun venit” cât mai curând posibil în familia Schengen” a declarat Simon Busuttil, europarlamentar maltez si purtator de cuvannt al grupului PPE pe acest subiect.

“Uniunea Europeana este bazata, printre altele, pe incredere, dar si pe respect reciproc. Abordarea acestui subiect in cadrul urmatorului Consiliul European este necesara. Consiliul European trebuie sa ia o decizie corecta bazata pe propriile merite ale celor doua state, in beneficiul tuturor statelor membre si al Uniunii Europene”, a declarat Marian-Jean Marinescu.

Puteti afla mai multe informatii accesand linkul: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P7-TA-2011-0254+0+DOC+XML+V0//RO

Sursa foto: cvlpress.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *