Marii patroni din Marea Britanie pledeaza in favoarea UE

Aproximativ 20 de mari patroni din Marea Britanie au cerut guvernului sa ramana „in inima Europei”, subliniind ca este in „interesul Londrei ca moneda unica sa supravietuiasca”, informeaza FIN.ro.

Intr-o scrisoare deschisa publicata de cotidianul Daily Telegraph, semnatarii, printre care patronul grupului Virgin, Richard Branson, cel al companiei British Telecom, Mike Rare si vicepresedintele Royal Dutch Shell, John Kerr, au salutat recenta decizie a executivului de a participa in calitate de observator la intrunirile expertilor dedicate salvarii monedei comunitare.

„Este absolut necesar ca noi sa nu ramanem afara atunci cand sunt adoptate decizii importante”, au subliniat patronii in mesajul lor. „Trebuie sa profitam de oportunitatile care vor apare in urmatoarele luni pentru reangajarea noastra in procesul decizional”, au estimat semnatarii scrisorii, la care au aderat fostul comisar european al comertului, Lord Brittan, patronul Eurostar, Nicolas Petrovic si cel al gigantului mineri anglo-australian, Rio Tinto, Jan du Plessis.

„Este in interesul Marii Britanii ca euro sa supravietuiasca. Piata unica a Europei este extrem de importanta pentru Marea Britanie”, au insistat autorii scrisorii, amintind ca aceasta piata reprezinta mai mult de jumatate din comertul extern al tarii si ca in joc sunt trei milioane de locuri de munca.

Scrisoarea a fost publicata la o zi dupa refuzul Londrei de a contribui la cresterea mijloacelor financiare ale FMI destinate rezolvarii crizei din zona euro.

Articolul a fost preluat de pe site-ul FIN.ro.

Sursa foto: coinsworld.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *