Mario Monti critică măsurile de austeritate luate în zona euro

Mario Monti, primul ministru al Italiei, s-a alăturat corului de critici la adresa reformelor bazate pe implementarea de măsuri de austeritate în zona euro, considerând că acestea au ca rezultat contractarea economiei europene și că ar putea intensifica al doilea val de recesiune, potrivit Adevarul.ro.

Vorbind la o zi după ce Francois Hollande, candidatul socialist la alegerile prezidențiale din Franța și favoritul la câștigarea acestora, și-a detaliat planurile pentru un nou pact european pentru stimularea creșterii economice, Monti a declarat joi că, în timp ce disciplina bugetară este necesară, aceasta trebuie însoțită de măsuri care să stimuleze cererea pe piață, anunță publicația financiară „Financial Times”.

Spre deosebire, însă, de candidatul francez, Monti a evitat să o critice pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, și principalul susținător al programelor de austeritate, lăudând Germania pentru „eforturile încununate de succes în privința asigurării disciplinei bugetare”. Cu toate acestea, el a avertizat ieri, în fața Parlamentului European, că, fără noi măsuri de stimulare a creșterii economice, criza s-ar putea adânci.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  ro.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *