Mario Monti a recunoscut că Italia se află într-o situație mai gravă decât se estimase inițial

Oficialii italieni spun că nu vor reuşi să aducă bugetul în echilibru până în anul 2015. Primul Ministru Mario Monti a declarat că ţintele de creştere economică nu vor putea fi atinse iar efectele recesiunii au fost mai grave decât se estima, potrivit Adevarul.ro.

Un document oficial al guvernului italian arată că prognozele de creştere economică pentru următorii trei ani au fost reduse, iar cele privind rata şomajului şi datoria publică au fost majorate. În documentul respectiv se arată că la baza acestor schimbări se află o înrăutăţire semnificativă a condiţiilor economice, începând cu luna decembrie a anului trecut.

Raportul în cauză arată că economia italiană va reveni pe plus în 2013, dar creşterea estimată este extrem de modestă, de doar 0,5%. Prognozele guvernului italian dau o creştere economică de 1% în 2014 şi de 1,2% în 2015.

Estimările oficiale mai arată că datoria publică a Italiei va creşte în acest an până la nivelul de 123,4% din PIB, peste nivelul de 120,1% din PIB înregistrat la finele lui 2011. Acest indicator va începe să scadă abia în 2013, când este prognozat să ajungă la 121,5% din PIB respectiv 114,4% din PIB în 2014.

Mai multe informații aici.

Foto: en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *