Mario Monti, noul premier al Italiei

Fostul comisar european Mario Monti a fost desemnat duminică să formeze noul Guvern italian, relatează adevarul.ro, preluând un articol AFP.

Această nominalizare are loc după o zi intensă de consultări politice la palatul prezidențial, al căror scop a fost să îi asigure un consens și o majoritate parlamentară lui Monti. Potrivit Constituției, nominalizarea sa trebuie aprobată în zece zile de cele două Camere ale Parlamentului.

Mario Monti (68 de ani) trebuie să restabilească încrederea pieţelor şi să pună în aplicare planul de reforme şi austeritate votat de Parlamentul italian înainte de plecarea lui Berlusconi. Norocul său este că are o reputaţie de competenţă şi independenţă din timpul în care a fost comisar european (1994-2004).

Supranumit „cardinalul“ şi numit senator pe viaţă, miercuri, de preşedintele Giorgio Napolitano, Mario Monti a primit sprijinul directorului general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, care a spus că are pentru el „multă stimă şi respect“.

Sursa articol: Adevarul.ro

Sursa foto: acus.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *