Mario Monti, renunţă la salariul său de premier

Şeful guvernului italian, Mario Monti, a anunţat duminică seară că renunţă la salariul său de preşedinte al Consiliului de Miniştri şi de ministru al economiei, după adoptarea unui plan anticriză de o rigoare draconică, menit să pună Italia la adăpost de efectele crizei, transmite AFP, potrivit adevarul.ro.

“În momentul în care tuturor cetăţenilor li se cer sacrificii, mi se pare că este de datoria mea să renunţ la salariul de preşedinte al Consiliului şi de ministru al economiei şi finanţelor”, a declarat el în cursul unei conferinţe de presă.

Guvernul italian al lui Mario Monti a adoptat duminică o cură anticriză de o rigoare draconică pentru a încerca să pună Italia la adăpost de criza datoriilor, au anunţat surse guvernamentale.

Acest plan estimat de presă la 24 de miliarde de euro şi a cărui adoptare a fost devansată de şeful Guvernului pentru duminică în loc de luni în faţa urgenţei situaţiei, conţine, potrivit primelor elemente, tăieri ale cheltuielilor publice, o creştere a fiscalităţii în special în domeniul imobiliar, precum şi o reformă a pensiilor denunţată de sindicate.

Sursa articol: adevarul.ro

Sursa foto: en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *