Mark Gitenstein: Sunt îngrijorat că privatizările nu continuă; este foarte important să fie transparente și să aibă credibilitate

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat miercuri că este îngrijorat că nu continuă privatizările, el explicând că procesele de privatizare trebuie să fie, în egală măsură, transparente şi credibile.

“Cred că este extrem de important ca Guvernul să continue procesul de privatizare sau de numire de manageri privaţi. Eu nu sunt expert în niciunul dintre procesele care au fost urmate în aceste cazuri particulare dar eu cred că este foarte important ca lucrurile de acest gen să fie transparente şi să aibă credibilitate. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie făcut deloc. Dimpotrivă, trebuie făcute amândouă. Cum spunem noi în America, trebuie să poţi să mergi şi să mesteci gumă în acelaşi timp”, a răspuns ambasadorul, citat de Mediafax, fiind întrebat cum comentează ultimele eşecuri în materie de privatizare din România, ca de exemplu Cupru Min.

El nu a dorit să se refere la niciun caz specific, precizând că “aceasta este treaba reporterilor” însă a spus că este îngrijorat că nu se continuă privatizările.

Au fost multe controverse în ultimele câteva săptămâni despre companiile occidentale care încearcă să cumpere România pe bucăţele. Frumuseţea sistemului este că acum românii pot să cumpere bucăţele din America, iar acesta este un lucru bun”, a spus ambasadorul Mark Gitenstein.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: bmarinescu41.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.