Mark Gray, CE: Pricipiile legate de numirile de la DNA, Parchetul General, reinstaurarea atribuţiilor CCR -discutate în cadrul întâlnirii Barroso-Ponta

Mark Gray, purtător de cuvânt în cadrul Comisiei Europene, a declarat pentru Gândul că nu poate face precizări suplimentare faţă de comunicatul oficial prezentat în urma întâlnirii dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele CE José Manuel Barroso. Mark Gray a precizat însă că în cadrul discuţiei au fost discutate pricipiile legate de numirile de la DNA, Parchetul General, reinstaurarea atribuţiilor Curţii Constituţionale, algerea unui avocat al poporului agreat de toate forţele politice. Întrebat dacă CE a trimis Guverului României o listă de cereinţe, Mark Gray a precizat următoarele: “Nu putem face alte precizări dincolo de cele făcute în comunicatul oficial trimis ieri”.

RFI România a relatat că potrivit unei informări primite în cadrul briefingului informal, premierul Victor Ponta a primit de la Comisia Europeană o listă cu 11 cerinţe, astfel încât România să continue să respecte standardele europen. Reprezentanţii Comisiei Europene nu au confirmat existenţa unui document oficial trimis Guvernului României care să conţină aceste 11 cereri.

Pentru mai multe informaţii accesaţi Gandul.info.

Foto: ec.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.