Martin Harris: Ineficienţa companiilor de stat a fost cel mai mare obstacol în calea competitivităţii Romaniei

martin harrisAmbasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, a declarat, joi, că ineficienţa companiilor de stat a fost cel mai mare obstacol pentru competitivitatea economiei din România, implicând eforturi suplimentare din partea finanţelor publice, notează Mediafax.

În cazul României, eu cred că ineficienţa companiilor de stat a fost cel mai mare obstacol în calea competitivităţii, implicând eforturi suplimentare din partea finanţelor publice. Aceasta este însă un aspect cheie al programului de reformă convenit de România cu FMI. Progresele în acest domeniu ar putea transforma economia românească şi ar putea-o face mai atractivă pentru investitori, inclusiv investitorii din Marea Britanie”, a afirmat Harris.

Oficialul britanic a adăugat că, deşi autorităţie române au reuşit în ultimii ani, cu sprijinul FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, stabilizarea macroeconomică, “totuşi, România a rămas în urmă la capitolul reforme structurale, cruciale pentru valorificarea potenţialului de creştere pe termen mediu şi lung”.

Mai multe declaratii ale ambasadorului britanic, aici.

Sursa: Mediafax.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.