Martin Harris: Dacă menţin rata slabă de creştere economică, în 2050, ţările UE nu vor fi în top 10 mondial

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, ES Martin Harris Obe, a declarat, marţi, la Ploieşti, că dacă ţările europene vor menţine rata “slabă” de creştere economică din prezent nicio economie europeană nu se va afla în anul 2050 în topul zece al economiilor mondiale.

Prezent, marţi, la Ploieşti unde a susţinut o conferinţă de presă, ambasadorul Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti, ES Martin Harris Obe, şi-a exprimat speranţa că săptămâna aceasta Consiliul European care va avea loc la Bruxelles  “va fi un pas înainte” spre rezolvarea problemei monedei euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Avem o provocare pe termen lung, este vorba despre provocarea care ţine de competitivitatea în Europa. Dacă menţinem rata de creştere economică slabă de acum, după 2050 nu va fi nicio economie europeană în top zece economii din lume. Avem o competitivitate mare cu India, China, Rusia şi cred că în primul rând e important să dezvoltăm şi să menţinem o relaţie dinamică cu aceste economii”, a afirmat ES Martin Harris Obe.

În ceea ce priveşte economia României, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti a spus că, în opinia sa, România este o economie emergentă în Europa şi că “se poate aştepta la o rată de creştere economică de şase la sută în fiecare an”.

Sursa articol: RomaniaLibera.ro
Sursa foto:  thecgblog.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *