Martin Schulz avertizează că Uniunea Europeană va fi împărţită în trei zone

Uniunea Europeană ar putea fi divizată în trei grupuri, a avertizat  Martin Schulz, preşedintele grupului socialist din Parlamentul European, care le-a cerut guvernelor să nu-şi amăgească cetăţenii cu iluzii legate de viitorul statului naţional.

Schulz s-a referit la Franţa şi Germania ca reprezentând zona numărul unu a Europei, ele considerându-se ţările directoare ale nucleului monetar european. Din cea de-a doua zonă fac parte cele 17 ţări care au introdus moneda euro, iar de zona a treia aparţin statele care dispun de monede naţionale, transmite RFI într-un articol preluat de adevarul.ro.

În interviul acordat postului naţional de radio Deutschlandfunk, a vorbit despre încercările comune în vederea depăşirii crizei ca reprezentând o expresie a unei europenizări mai pronunţate a politicii în general.

Pentru că mulţi cetăţeni nu mai sunt în stare să urmărească paşii politicienilor şi nu înţeleg nici soluţiile luate de aceştia, şefii de stat şi de guvern ar trebui să oferenexplicaţii pe înţelesul tuturor, spune Schulz. Din declaraţiile politicienilor nu pot lipsi explicaţii privind renunţarea parţială la suveranitatea naţională, în anumite domenii, cum e cel financiar şi monetar.

Martin Schulz i-a criticat pe şefii de stat şi de guvern care la reuniunile europene spun una în spatele uşilor închise, manifestîndu-se ca europeni adevăraţi, iar în faţa electoratului lor naţional declară apoi cu totul altceva.

Aceleaşi guverne care povestesc oamenilor că statul naţional poate rezolva toate problemele afirmă la Bruxelles că statul naţional şi-a trăit traiul“, a spus Schulz, calificând această atitudine duplicitară drept una dintre problemele cele mai grave ale Uniunii Europene.

Sursa articol: adevarul.ro

Sursa foto: martin-schulz.info

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *