Martin Schulz, candidatul SPD la funcția de cancelar, cere UE să ajute Italia în problema refugiaților

Liderul social-democrat german Martin Schulz, care candidează pentru funcția de cancelar la alegerile generale din 24 septembrie, a făcut apel miercuri la Europa să-și sporească asistența pentru Italia, confruntată cu un val de refugiați care sosesc pe țărmurile sale.

”Trebuie să ajutăm Italia rapid”, a scris Schulz pe Twitter, după ce Curtea Europeană de Justiție (CEJ) a aprobat sistemul UE de cote pentru distribuirea de refugiați în țările membre ale Uniunii Europene.

Liderul Partidului Social-Democrat (SPD) și fost președinte al Parlamentului European, intenționează să discute despre criză joi, la Roma, cu șeful guvernului italian Paolo Gentiloni și să viziteze un centru de refugiați în Sicilia (sudul Italiei), relatează agenția DPA, potrivit Agerpres.

Numărul migranților ajunși în Italia de la începutul anului în curs se apropie de 100.000. În contextul în care unele state europene au refuzat să primească imigranți, Italia a avertizat Uniunea Europeană că le-ar putea oferi vize europene extracomunitarilor aduşi în porturi italiene, după salvarea din Marea Mediterană.

Citiți și: Martin Schulz propune ajutarea Italiei pentru gestionarea crizei migrației astfel încât scenariul anului 2015 să nu se mai repete

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *