Masă rotundă: „Structuri şi tendințe pe spații societale și regionale 2007-2011”, 14 martie, ora 10:00

Reprezentanţa Comisiei Europene în România vă invită la masa rotundă în cadrul căreia va fi prezentat studiul sociologic „Structuri si tendințe pe spații societale și regionale 2007-2011”, realizat de prof. Dumitru Sandu. Evenimentul va avea loc miercuri, 14 martie 2012, la sediul Reprezentanței CE, Sala Titulescu (Str. Vasile Lascăr nr. 31), etajul 1, începând cu ora 10:00.

Profesorul Sandu a preluat și consolidat datele eurobarometrelor standard (EB) aplicate în perioada 2006-2011, realizând astfel o lucrare de sinteză care prezintă opinia publică din România în context european la cinci ani de la aderare. Se formulează răspunsuri la teme de interes general, cum ar fi felul în care românii supraviețuiesc crizei economice și cum le este erodat capitalul de satisfacție față de viață, alcătuirea agendelor publice în funcție de regiunile din România sau marile euroregiuni, încrederea față de instituții. Accesul la datele comparative pentru toate statele membre ale Uniunii permite autorului să evalueze afinitățile percepțiilor românilor față de cele ale altor grupuri de națiuni, stabilind „geografii subiective” Europei de după cel de-al cincilea val de aderare. Nu în ultimul rând, studiul abordează efectele migrației intra-europene și aspectul identității europene, ca noțiune aflată în plină transformare.

Dezbaterea face parte din seria de evenimente lunare “Perspective Europene”, iniţiată de Reprezentanţa Comisiei Europene în 2009, cu scopul de a stimula dezbaterea cu privire la priorităţile Uniunii Europene, în strânsă legătură cu agenda publică naţională din România. În acest cadru sunt invitaţi să îşi exprime opiniile membri ai Parlamentului European, diplomaţi, oameni politici, funcţionari publici, reprezentanţi ai societăţii civile, parteneri sociali, reprezentanţi ai mass-media, ai mediului academic, lideri de opinie etc.

Sursa foto: vlad-mihai.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *