Masa rotundă “Flexisecuritatea – sau când profesia completează cu succes viața de familie”, 8 martie 2012, ora 10:00

Institutul Naţional de Cercetare Ştiinţifică în Domeniul Muncii și Protecţiei Sociale (INCSMPS) organizează joi, 8 martie 2012, ora 10.30, la Hotel Ibis Palatul Parlamentului, masa rotundă cu tema „Flexisecuritatea sau când profesia completează cu succes viața de familie”.

Masa rotundă își propune să aducă în atenția publicului principiul flexisecurității, să informeze și să conștientizeze actorii relevanți cu privire la importanța adaptabilității și flexibilității lucrătorilor, a politicilor și  întreprinderilor de pe piața muncii din România. În cadrul evenimentului, participanții vor afla informații despre practicile de flexisecuritate și avantajele acestui principiu aplicat frecvent și cu succes în multe țări europene. De asemenea, evenimentul va prilejui prezentarea unor exemple de bună practică privind noile concepții de organizare a muncii care urmăresc îmbinarea reușită între timpul acordat locului de muncă și cel dedicat familiei.

Grădinița firmei, ghișeul family – friendly prin care sunt puși la dispoziția angajaților specialiști pentru problemele familiale, baby-sitting la cerere, servicii de economisire a timpului precum plata facturilor, sau mici reparații, cumpărăturile la comun, cursurile de formare pentru instruirea angajaților, sunt exemple de aplicare cu succes a practicilor de flexisecuritate. Ar părea o lume ideală, dar ceea ce se întâmplă, înseamnă, de fapt, transformarea unor vise în programe eficiente pentru angajați. Pentru un angajator care abordează un astfel de principiu, avantajele sunt foarte mari. O companie care acordă atenție familiei este întotdeauna mult mai competitivă pe piața muncii.” (Dr. ec. Cătălin Ghinăraru, Secretar Științific al INCSMPS,  Manager de proiect)

Masa rotundă face parte din seria evenimentelor dedicate promovării conceptului de flexisecuritate care se vor desfășura în cele opt regiuni de dezvoltare, în perioada februarie – mai 2012. Acțiunile continuă astfel activitățile proiectului strategic « Răspunsul pieței muncii românești la criză: creșterea flexibilității și adaptabilității întreprinderilor și consolidarea securității lucrătorilor » – POSDRU/63/3.2/S/41637, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013. Proiectul, implementat în parteneriat cu Fondazione Giacomo Brodolini și companiile Creare Resurse Umane SRL și PM Concept Consulting SRL, se desfășoară la nivel național în perioada decembrie 2009 – mai 2012. Scopul proiectului constă în elaborarea unui studiu strategic cu obiectivul de a defini o strategie de răspuns coerentă din perspectiva pieței muncii pentru a face față crizelor și recesiunii economice prin dezvoltarea flexibilității și adaptabilității lucrătorilor, a politicilor și întreprinderilor și prin asigurarea, în același timp, a unui nivel adecvat de securitate.

Jurnaliștii interesați să participe la acest eveniment, sunt așteptați  joi,  8 martie 2012, începând cu ora 10.00, la Hotel Ibis Palatul Parlamentului, Sala Mihai Eminescu.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:  021.312.40.69 sau pe adresa de e-mail ghinararu@incsmps.ro; persoana de contact Cătălin Ghinăraru, Manager de proiect.

Pentru mai multe informații privind obiectivele și activitățile proiectului, vă invităm să accesați link-urile http://www.flexicovery-wiki.ro/ și http://flexicovery-blog.ro/

Sursa foto: orbmes.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *