Masura Comisiei Europene care ar putea lovi doi giganti ai fotbalului mondial

european commissionCotidianul englez „The Independent“ anunţă că Real Madrid şi Barcelona ar putea fi obligate de Comisia Europeană să devină societăţi cu răspundere limitată.

Dacă Real Madrid a făcut o ofertă de 100 de milioane de euro pentru Gareth Bale, Barcelona tocmai şi-a manifestat interesul pentru brazilianul David Luiz de la Chelsea, pentru care ar fi făcut ieri o ofertă cifrată la 30 de milioane de euro. Dar „raiul“ financiar pentru cele mai importante echipe din Spania s-ar putea opri din 2014, noteaza ProSport.

Cotidianul englez „The Independent“ a anunţat că Real Madrid şi Barcelona ar putea fi obligate de Comisia Europeană să devină societăţi cu răspundere limitată, pierzând atât posibilitatea de a primi ajutoare de stat, cât şi pe cea ca o parte din datorii să fie radiată, cum a fost cazul în urmă cu câţiva ani. Mai mult, Real şi Barcelona au dreptul de a fi considerate entităţi care nu trebuie să facă profit. Iar cele două echipe au atins împreună, neoficial, datorii de peste un miliard de euro.

Comisarii europeni consideră că prin modul de operare al celor două echipe, cel bazat în acest moment pe socios, Real şi Barcelona îşi creează un avantaj competitiv ilegal. Mai ales că în 1990 toate echipele din Spania, cu excepţia Realului, Barcelonei, Osasunei şi a lui Athletic Bilbao, au fost obligate să devină societăţi cu răspundere limitată.

Sursa: PROSPORT.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.