Măsură de austeritate: Grecii îşi închid televiziunea publică. Lider sindical: “Avem un guvern care aminteşte de România lui Ceauşescu”

Flag of GreeceGuvernul elen a anunţat închiderea de urgenţă a postului public de televiziune ERT 1, ca parte a măsurilor de austeritate, informează BBC News, potrivit Gandul.info.

Un purtător de cuvânt al executivului de la Atena a declarat că emisia televiziunii publice va fi oprită miercuri dimineaţă şi contractele de muncă ale celor 2.500 de angajaţi vor fi închise temporar, televiziunea urmând să se redeschidă “cât mai curând posibil”.

Lider sindical: “Avem un guvern care aminteşte de România lui Ceauşescu”

Constantin Zambounis, lieri sindical a replicat dur:

‘Guvernul a întrerupt ilegal şi abuziv semnalul antenelor de telecomunicaţii greceşti în condiţiile în care nu are nici dreptul constituţional, nici autorizaţia de la consiliul administrativ al radioteleviziunii naţionale’, a declarat el pentru AFP. ‘Avem un guvern care aminteşte mai degrabă de România lui Ceauşescu decât de un guvern rezultat din votul popular’, a adăugat el, notează Agerpres.ro.

‘Spun că vor redeschide postul în septembrie, dar nimic nu este mai permanent decât provizoriul în Grecia’, spune el sarcastic.

Uniunea Europeana de Radioteleviziune cere Greciei sa anuleze decizia de inchidere a radioteleviziunii publice

Uniunea Europeana de Radioteleviziune (UER), o alianta de 56 de organizatii de media de interes public, cere premierului Greciei sa anuleze decizia de inchidere a posturilor publice de radioteleviziune ERT.

Presedintele UER, Jean-Paul Philippot, si directorul general, Ingrid Deltenre, i-au trimis o scrisoare premierului grec Antonis Samaras pentru a-i cere ” sa-si foloseasca toate puterile pentru a anula imediat aceasta decizie”, a spus UER intr-un comunicat, preluat de HotNews.ro.
“Existenta mass-meda de interes public si independenta lor fata de guvern sunt in centrul societatilor democrate”, subliniaza aceasta organizatie europeana, care isi exprima “consternarea profunda” dupa anuntul Atenei.

Surse: Gandul.info, Agerpres.ro, HotNews.ro
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.