Antonescu: Europarlamentarii pot cere explicaţii pe MCV, ei sunt aleşi de cetăţeni, nu membrii Comisiei Europene

crin-antonescu_presidency.ro_Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că europarlamentarii români pot cere explicaţii în ceea ce priveşte raportul MCV al Comisiei Europene, având în vedere faptul că aceştia sunt aleşi de cetăţeni, şi nu membrii CE, notează Mediafax.

Antonescu a fost întrebat în ce măsură vede posibilă redactarea unui nou raport asupra MCV de către Comisia Europeană, idee avansată de unii europarlamentari USL.

“Sunt sceptic în legătură cu posibilitatea schimbării sau modificării raportului Comisiei. Cred că europarlamentarii au dreptul de a discuta despre toate aceste lucruri, de a cere explicaţii chiar preşedintelui Comisiei, comisarului pentru Justiţie, acolo unde au nişte nelămuriri privitor la surse, privitor la anumite interpretări, privitor la anumite omisiuni. Fără îndoială parlamentarii europeni sunt primii care pot face acest lucru pentru că – deşi nu există un raport de subordonare – să nu uităm că parlamentarii europeni sunt cei aleşi la Bruxelles, şi nu cei din Comisie”, a spus Antonescu.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: preisdency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.