MCV, aderarea României la Schengen și președinția Consiliului UE, printre subiectele discutate de Klaus Iohannis și Jean-Claude Juncker

Președintele Klaus Iohannis l-a primit joi, la Palatul Cotroceni, pe șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. În cadrul întrevederii dintre cei doi oficiali, temele de discuţie au vizat Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei şi luptei împotriva corupţiei, aderarea României la Spaţiul Schengen, dezbaterile privind viitorul Uniunii Europene şi gestionarea procesului de negociere privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană. De asemenea, au fost abordate chestiuni legate de priorităţile politice ale României pe perioada exercitării Preşedinţiei Consiliului UE din primul semestru al anului 2019, informează Administrația Prezidențială.

Foto: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a arătat că România dorește să își imprime în mod semnificativ viziunea sa profund pro-europeană în cadrul reflecției privind viitorul UE și a reiterat poziția de principiu a țării noastre potrivit căreia numai o Uniune puternică, unită, solidară, incluzivă și mai aproape de cetățenii săi este răspunsul pentru viitorul proiectului european.

Șeful statului a reiterat angajamentul ferm al României de a se implica în consolidarea proiectului european. În acest sens, el a menționat că exercitarea președinției Consiliului Uniunii Europene de către țara noastră, în primul semestru din 2019, va reprezenta o mare oportunitate de a avea un rol important în configurarea viitorului Europei.

”Președintele României s-a poziționat ferm împotriva unei Uniuni cu mai multe viteze sau a cercurilor concentrice, argumentând că astfel de formule nu ar contribui la consolidarea proiectului european, ci la fragmentarea acestuia”, arată Administrația Prezidențială.

Șeful statului a subliniat importanța unei mai bune comunicări la nivel european a realizărilor fundamentale ale Uniunii, a avantajelor de a face parte din marea familie europeană, pentru a contracara forțele eurosceptice.

Administrația Prezidențială precizează că președintele Comisiei Europene a remarcat că, la 10 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România a făcut progrese semnificative, beneficiile aderării fiind vizibile în toate domeniile, inclusiv în viața de zi cu zi a cetățenilor.

”Președintele Comisiei Europene a reiterat angajamentul de a finaliza Mecanismul de Cooperare și Verificare pentru România în cursul mandatului actualei Comisii. Oficialul european a subliniat, totodată, că această decizie va fi luată pe baza îndeplinirii de către autoritățile române a celor 12 condiționalități cuprinse în ultimul raport al Comisiei și că nu vor mai exista condiționalități suplimentare”, menționează sursa citată.

Conform Administrației Prezidențiale, Jean-Claude Juncker s-a pronunțat ferm în favoarea aderării României la Spațiul Schengen, având în vedere că statul român a îndeplinit toate condițiile care se impun.

.

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to MCV, aderarea României la Schengen și președinția Consiliului UE, printre subiectele discutate de Klaus Iohannis și Jean-Claude Juncker

  1. Roman Liber 13/05/2017 at 17:22

    Cu tot respectul si sinceritatea, cred ca raportul MCV si intrarea in spatiul Schengen sunt lucruri de care Romania anului 2017 are nevoie. Aceste masuri sunt punitive si au rolul de forta aceasta tara sa faca pasii spre democratie pe care nu vrea sa ii faca de buna voie. Atata timp cat in Romania avem lideri politici ca Liviu Dragnea, Tariceanu, Victor Ponta, Olguta Vasilescu, Traian Basescu si alti baroni politici, Romania nu are ce cauta in UE, si nici macar nu are voie sa puna intrebari. Atata timp cat Romania este tara lucrului prost facut ( cautati articole de la Adevarul ) si este furata ( cautati emisiuni de la Digi ) Romania are nevoie de MCV si de bariera de la Schengen. Atata timp cat in Timisoara in doua saptamani sunt 50,000 de soferi care trec pe rosu la semafor, Romania nu are dreptul sa deschida gura. Atata timp cat in Romania in anul 2016 s-au deschis zero kilometri de autostrada, Romania nu are dreptul sa deschida gura. Atata timp cat Grindeanu are curajul sa fie premier in dreptul unui partid corupt si manjit, Romania nu poate deschide gura. Cea mai mare problema este ca cei care conduc tara se trag din popor, care inseamna ca majoritatea poporului sunt exact ca ei: corupti si manjiti. Este un act de terorism mondial ca Romania sa exporte arme chimice in Europa: rujeola. De ce oare sa moara ei pentru ca romanii nu isi vaccineaza copii? Fara drumuri, fara spitale, fara educatie, fara deminitate si hotarare, Romania este departe de Europa, chiar daca economia merge asa mai bine.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *