Mona Pivniceru, întâlnire cu Viviane Reding: Raportul MCV din decembrie nu va fi ultimul

Mona_PivniceruMinistrul Justitiei, Mona Pivniceru, a avut vineri o intalnire la Bruxelles cu Viviane Reding, comisar european pe Justitie si vicepresedinte al Comisiei Europene. Oficialul roman a declarat la final ca in mod sigur raportul MCV din decembrie nu va fi ultimul, potrivit Ziare.com.

La finalul intalnirii, ministrul roman al Justitiei, Mona Pivniceru, a declarat ca principalul subiect al discutiei cu Viviane Reding a fost solicitarea explicita a Romaniei ca MCV sa nu mai fie un mecanism “cu tinte in miscare”, mai exact sa ni se spuna limpede ce conditii trebuie sa indeplinim.

De asemenea, Pivniceru a afirmat ca MCV ramane principalul obstacol in calea aderarii Romaniei la Spatiul Schengen si a reamintit, referindu-se la “tintele in miscare”, ca ni s-a cerut in 2006 sa infiintam ANI, ceea ce s-a si intamplat, iar in 2007 in loc sa fim acceptati, ni s-a cerut sa largim atributiile Agentiei Nationale de Integritate.

Romania vrea conditii stricte care sa nu se mai schimbe in timp, nu sa se adauge altele de la an la an, a mai spus ministrul.

Sursa:  Ziare.com
Foto:  gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.