Ponta: Prezentarea Comisiei Europene privind MCV a fost extrem de pozitivă la adresa României

victor ponta govPremierul Victor Ponta a declarat că prezentarea verbală făcută joi de Comisia Europeană în grupul de lucru privind MCV a fost “extrem de pozitivă” la adresa României, fiind apreciate progresele în lupta anticorupţie, numirile noilor procurori-şefi şi pregătirea implementării noilor Coduri, potrivit Mediafax.

“Poziţia Comisiei şi a statelor membre a fost extrem de pozitivă, că România a făcut progrese în toate benchmark-urile şi în toate direcţiile”, a declarat, joi seară, la Digi 24, premierul Ponta.

“Prezentarea în plen s-a referit, destul de pe larg, la România, spunându-se că s-au înregistrat progrese evidente în lupta anticorupţie, a fost lăudată numirea noilor şefi la Parchet, procesul de pregătire, de implementare a Codurilor. Şi s-a atras atenţia că va rămâne Comisia în continuare atentă, pe procesul de modificare a Constituţiei. Dar, pe toate punctele, cele şase ţări, între care, atenţie, şi Olanda, care au luat cuvântul, că nu au vorbit toate, toate au spus «Da, apreciem, s-au făcut progrese, să se păstreze ritmul». Un pic mai lungă a fost discuţia pe Bulgaria, dar, mă rog, nu este treaba noastră, ca să zic aşa”, a mai afirmat premierul Ponta.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.