Stolojan: PE nu poate determina Comisia sa faca un alt raport pe MCV, cum vrea USL

Theodor_StolojanLiderul eurodeputatilor PDL, Theodor Stolojan, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca demersurile de protest ale PSD si PNL in Parlamentul European fata de raportul MCV “nu au nicio sansa”, aratand ca Legislativul european nu poate determina Comisia Europeana sa faca un alt raport, notează Ziare.com.

Stolojan a fost intrebat cum vede demersurile de protest ale reprezentantilor PSD si PNL in Parlamentul European (PE) fata de raportul MCV, respectiv de a incerca sa obtina adoptarea unei rezolutii care sa oblige CE sa refaca raportul si ce sanse are aceasta actiune.

“PE nu are putere de a-i da o dispozitie CE sa schimbe un raport care reprezinta evaluarea facuta de Comisia Europeana. Parlamentul cel mult poate face el o comisie, un grup care sa faca el o evaluare daca ar fi in stare, dar nu are asa ceva in atributii”, a raspuns Stolojan.

El a mai spus ca in PE se poate pune o intrebare in scris sau oral Comisiei Europene, care va da o serie de explicatii, dar “in niciun caz PE nu poate determina CE sa faca un alt raport, asa cum ar vor USL sau PNL”.

Sursa: Ziare.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *