SUA despre raportul CE pentru România: Încurajăm guvernanţii români să aplice pe deplin recomandările

european commissionAmbasada Statelor Unite la Bucureşti a difuzat un comunicat de presă în care declară solidaritatea guvernului SUA cu concluziile şi recomandările din raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru România.

Ambasada SUA la Bucureşti laudă raportul Comisiei Europene către Parlamentul European, parte a Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Încurajăm guvernanţii români să aplice pe deplin recomandările Comisiei Europene”, se preciează în comunicat, potrivit RomaniaLibera.ro.

“Împărtăşim îngrijorarea că ‘angajamentele referitoare la protecţia sistemului judiciar împotriva atacurilor, la înlocuirea miniştrilor împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri în materie de integritate şi la demisia parlamentarilor care fac obiectul unor hotărâri definitive în materie de incompatibilitate şi conflicte de interese sau care au fost condamnaţi definitiv pentru corupţie la nivel înalt nu au fost puse în aplicare pe deplin””, mai subliniază ambasada SUA în comunicat.

“Totodată, încurajăm Ministerul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii şi pe preşedintele României să aleagă candidaţi competenţi, integri, care au realizări dovedite în activitatea de combatere a corupţiei pentru funcţii cheie de conducere în procuratură”, se mai arată în document.

Mai multe informatii aici.

Sursa: RomaniaLibera.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *