Meciul România – Ungaria, în New York Times: “Un meci care va fi doar parţial despre sport!”

presa internationalaNew York Times vorbeşte despre meciul dintre Ungaria şi România, catalogândul drept “un meci din calificările pentru CM – ostaticul istoriei”.

Sursa citată aminteşte despre problemele dintre România şi Ungaria şi aduce în discuţie declaraţiile părţilor implicate.

Sandor Egervari, antrenorul Ungariei, a vorbit despre istorie: “E important şi din cauza istoriei între cele două ţări. Au fost foarte multe probleme şi ştim că atmosfera de la Bucureşti va fi specială”. Şi portarul Adam Bogdan a reacţionat: “Va fi ostil. Nu este un secret că nu există cele mai bune relaţii între cele două ţări”.

Şi Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a reacţionat la Antena 3, citat de NY Times: “Atitudini extremiste există peste tot, chiar şi în România. Cel mai bun răspuns este să învingem Ungaria la Fotbal”, spunea oficialul inainte de meci.

Romania a invins, vineri seara, pe Arena Nationala, cu scorul de 3-0, selectionata Ungariei, intr-un meci contand pentru grupa D de calificare la Cupa Mondiala din 2014, din Brazilia.

Sursa: GSP.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.