Medalii pentru România la Campionatele Europene

Echipajul masculin de Canoe 2 al României, format din Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi, a cucerit medalia de aur, sâmbătă, în finala la 1000 de metri, la Campionatele Europene de la Zagreb. Echipajul masculin de Canoe 4 al României a cucerit medalia de argint, în finală la 1000 de metri, potrivit Mediafax.

Canoe 2

Echipajul tricolor, multiplu medaliat european şi mondial, a încheiat cursa cu timpul de 3:35.02 minute, trecându-şi în cont a şasea medalie de aur. Pe podium au mai urcat Germania (plus 0.52 secunde) şi Belarus (plus 0.72 secunde).

Proba de Canoe 2 pe distanţa de 1000 de metri este şi probă olimpică, cei doi sportivi români fiind calificaţi la JO de la Londra.

Canoe 4

Sportivii Iosif Chirilă, Cătălin Costache, Mihail Simion şi Florin Comănici au încheiat finala cu timpul de 3:23.54 minute. Proba a fost câştigată de Belarus (3:22.13 minute).

Tot sâmbătă, în prima finală cu prezenţă românească, Iosif Chirilă s-a clasat pe locul 6, la Canoe 1, pe distanţa de 1000 de metri. Echipajul feminin de Kaiac 4 s-a clasat în finala de la 500 de metri pe ultimul loc, al 9-lea.

În finale s-au mai calificat după preliminariile de vineri echipajele masculine româneşti de Canoe 2 (500 metri), Kaiac 2 (500) şi Kaiac 4 (1000).

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  bisericainvierea.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.