Medvedev: Planul lui Annan este ultima şansă de a evita un război civil în Siria

Dmitri Medvedev a apreciat că misiunea lui Kofi Annan este “probabil ultima şansă” pentru a evita un “război civil de durată” în Siria şi a adăugat că Rusia îi va acorda tot ajutorul posibil, au transmis agenţiile ruse duminică, potrivit MEDIAFAX.

“Probabil, aceasta este pentru Siria ultima şansă de a evita un război civil sângeros şi de durată. Sperăm ca munca dumneavoastră să fie răsplătită cu un rezultat pozitiv”, a spus acesta în cursul unei întâlniri cu Annan la aeroportul Vnukovo din Moscova.

“Vă vom acorda tot sprijinul, la toate nivelurile şi în toate direcţiile, acolo unde Rusia va avea posibilitatea”, a adăugat liderul statului rus, care se pregăteşte să plece la Seul pentru un summit cu privire la securitatea nucleară.

Planul lui Annan preconizează încetarea tuturor formelor de violenţă din partea tuturor părţilor sub supravegherea ONU, furnizarea de ajutor umanitar şi eliberarea persoanelor reţinute în mod arbitrar.

Fostul secretar general al Naţiunilor Unite a venit la Moscova de unde va pleca miercuri la Beijing pentru a determina în ce măsură cele două puteri sunt pregătite să facă presiuni asupra preşedintelui Bashar al-Assad pentru a opri conflictul care durează de mai bine de un an şi care s-a soldat cu aproximativ 9.000 de morţi, conform unui ONG.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto: 02varvara.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *