Merkel a felicitat guvernul român pentru implementarea reformelor

Prezent joi la Berlin, unde s-a întâlnit cu cea mai puternică femeie din lume, preşedintele Traian Băsescu i-a spus cancelarului german că România îşi menţine obiectivul de a intra în zona euro în 2015, anunta adevarul.ro.

Pentru noi, minoritatea germană este considerată o punte de legătură solidă între România şi Germania. Deci avem tot ce ne trebuie. Români trăiesc în Germania, germani trăiesc în România. Avem un comerţ dezvoltat şi avem voinţa de consolidare a relaţiei bilaterale.

Am informat-o pe doamna cancelar cu privire la măsurile pe care România le-a luat. Ne menţinem obiectivul – şi îi rog pe ziarişti să nu zâmbească – de a intra în zona euro în 2015. Niciunul din statele UE, poate ar reuşi Germania, dar în rest, probabil că niciun stat al UE nu va reuşi să culeagă decât efectele globalizării, dacă Europa nu va fi unită în faţa procesului de globalizare pentru a se afla la pupitrul de comandă, a spus Băsescu, într-o conferinţă de presă comună cu cancelarul Angela Merkel.

La rândul său, Angela Merkel a a apreciat modul în care România a reuşit să restabilească obiectivele macroeconomice.

România a confirmat că vrea să adere în 2015 la euro. Respect acest lucru, ştiu ce înseamnă să se întreprindă reforme dificile pentru populaţie. Doresc să felicit Guvernul român pentru determinarea cu care a implementat aceste reforme. România trebuie să îşi menţină un sistem bancar sănătos“, a spus cancelarul german, potrivit adevarul.ro.

Sursa articol: adevarul.ro

Sursa foto: evz.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *