Merkel: emiterea de obligațiuni suverane comune este „apă de ploaie”

În timp ce înalții oficiali europeni încearcă să găsească măsuri pe termen scurt pentru a reduce costurile de finanțare ale Spaniei și Italiei înainte de summitul liderilor Uniunii Europene de astăzi, Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a considerat astfel de soluții rapide drept „apă de ploaie și soluții false”.

Cu toate acestea, există semne că poziția Germaniei nu mai este atât de ostilă față de măsurile pe termen scurt, fapt care a crescut speranțele oficialilor europeni implicați în negocieri pentru ca un acord să fie obținut la sfârșitul summitului de două zile de la Bruxelles, anunță publicația financiară „Financial Times”, potrivit Adevarul.ro.

În pofida rezistenței Germaniei, oficialii francezi au declarat că Francois Hollande, președintele Franței, va continua să insiste pe lângă Angela Merkel pentru ca aceasta să-și ofere sprijinul pentru astfel de măsuri pentrua liniști piețele.

Întâmpinând-o pe Merkel la palatul Elysee pentru o cină de lucru, președintele Hollande a declarat că cei doi lideri sunt „conștienți de măsurile pe care trebuie să le pregătească pentru a asigura stabilitatea financiare”, precum și de nevoia de a „adânci uniunea economică și monetară, astăzi, și pe cea politică mâine”. Hollande a adăugat că „avem nevoie de integrare, atâta cât este necesar și de solidaritate, atâta cât este posibil”.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: 02varvara.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.