Merkel: Euro a facut Europa mai puternică

“Moneda euro a facut Europa mai puternica”, a declarat joi cancelarul german Angela Merkel, dupa sosirea in China, unde a inceput o vizita destinata, in special, pentru a linisti liderii economiei mondiale privind criza din Europa, informeaza publicația electronică HotNews.

Merkel a vorbit, de asemenea, despre “marile progrese ale Uniunii Europene in ultimii doi ani” intr-un discurs pe teme de politica monetara la Academia Chineza de Stiinte Sociale (CASS), scrie AFP.

“Concurenta pe plan mondial a devenit mai dura in ultimii ani si Europatrebuie sa se adapteze”, a continuat cancelarul, adaugand ca este “convinsa ca (Europa) este pe calea cea buna” cu reformele.

Economia germana, in general, a avut beneficii datorita monedei euro“, a declarat d-na Merkel, a carui vizita de trei zile in China, cu o delegatie de angajatori germani urmareaste crearea unor legaturi mai stranse intre cea mai mare economie din Europa si a doua cea mai puternica economie dinlume. Cele doua tari sunt, de asemenea, primii doi cei mai mari exportatori ai lumii.

Sursa articol: HotNews.ro
Sursa foto:  wikiweird.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *