Merkel evita raspunsurile privind sustinerea majorarii fondului Mecanismului European de Stabilitate

Cancelarul german Angela Merkel a încercat să respingă presiunile internaţionale tot mai mari asupra Germaniei pentru a accepta o majorare a resurselor fondului de urgenţă pentru statele cu probleme din zona euro, afirmând, potrivit Mediafax, că discuţiile continuă.

Înaintea summit-ului de luni al UE, Merkel a fost întrebată de cotidianul Bild am Sonntag despre “presiunile în creştere” asupra Germaniei pentru “majorarea masivă” a resurselor Mecanismului European de Stabilitate, care va intra în vigoare la mijlocul anului.

Cancelarul nu a clarificat, însă, dacă Germania va susţine majorarea fondului şi a răspuns în schimb unei întrebări despre efectul unei posibile creşteri a fondului asupra bugetului Germaniei în acest an.

“Negocierile continuă referitor la modul cum se va face plata contribuţiei, într-o tranşă sau două. Nivelul deficitului Germaniei nu va creşte în legătură cu Mecanismul European de Stabilitate, pentru că banii nu dispar. Vor fi doar transferaţi de la bugetul federal al fondul european”, a spus Merkel.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  protesilaos.ideasoneurope.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *