Merkel: Germania nu poate salva singură economia mondială. Ţările din G20 trebuie să ajute

Cancelarul german Angela Merkel a respins joi soluţiile rapide propuse de unii lideri europeni pentru rezolvarea crizei financiare din Europa, afirmând că Germania nu poate salva singură economia mondială, iar ţările partenere din G20 trebuie să ajute, scrie Mediafax.

Într-un discurs susţinut în Parlamentul de la Berlin, Merkel a spus că criza datoriilor şi rolul Germaniei în oprirea acesteia vor fi principalul subiect al discuţiilor la viitorul summit al G20 din Mexic, transmiteBloomberg, potrivit susrsei citate.

“Toţi ochii sunt pe Germania. Dar ştim cu toţii că puterea Germaniei nu este infinită. Responsabilitatea noastră ca cea mai mare economie a Europei este să ne folosim credibil puterea, astfel încât să putem fi utili Europei”, a spus Merkel.

Ea a adăugat că găsirea unei soluţii pentru criză este “o sarcină herculeană”, care necesită ca naţiunile europene să adopte pas cu pas “uniunea politică”, cedând pe parcurs o parte din suveranitatea naţională.

Merkel va participa la summitul G20 de pe 18-19 iunie din Mexic, în timp ce în Grecia vor avea loc pe 17 iunie alegeri generale care vor decide soarta regiunii euro.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  eureferendum.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Merkel: Germania nu poate salva singură economia mondială. Ţările din G20 trebuie să ajute

  1. xyz 17/06/2012 at 17:39

    ajutand,vor cadea prada…tocmai de asta se cere…insa va venii unul care va zice ca el poate salva.el este fiara

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *