Mesajul transmis de Viktor Orban, românilor şi maghiarilor cu ocazia referendumului din 29 iulie: Le urez să ia decizii bune, adică să nu ia nici o decizie!

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a afirmat, sâmbătă, la Băile Tuşnad, la Universitatea de Vară “Tusvanyos”, referitor la referendum, că le urează “românilor şi maghiarilor din România să aducă decizii bune, adică să nu ia nicio decizie, ceea ce mâine (duminică – n.r.) este o posibilitate”, scrie Mediafax.

“Aş dori să urez românilor şi maghiarilor din România să aducă decizii bune, adică să nu ia nicio decizie, ceea ce mâine (duminică – n.r.) este o posibilitate. Iar la alegerile parlamentare, să ia decizii cu care să poată proteja acel fundament care există în starea firavă care a fost făurită şi de maghiarii din România. În invit pe maghiari să simtă greutatea istorică a momentului, este posibil ca soarta României să se hotărască pentru viitorul câtorva decenii“, a declarat Orban Viktor, potrivit traducerii oficiale.

În opinia lui Orban, România a cunoscut succese importate în ultimii zece ani şi este aproape de succesul Europei Centrale.

“Dacă punem în paranteză grijile cotidiene, vedem că în ultimii zece ani, în ceea ce priveşte alinierea României la Uniunea Europeană, ea a ajuns aproape de faza ca succesul Europei Centrale să o atragă cu ea însăşi. A reuşit să ţină în anumite limite datoria pe ţară şi să producă modificări care chiar dacă nu aduc o viaţă mai bună poartă cu sine posibilitatea dezvoltării României, a ajuns aproape de Ungaria, dacă nu chiar ne-a întrecut”, a declarat Orban Viktor.

El a spus că acesta este motivul pentru care românii să nu ia o decizie la referendum, adăugând că în faţa României se află “o şansă enormă” şi referendumul, pe care l-a calificat o “încăierare de cârciumă”, ar reprezenta riscul ca România să piardă toate câştigurile pe care le-a dobândit până în prezent.

Sâmbătă, pe scena mare de la Tusvanyos, se dezbate tema “Ungaria şi Europa centrală se reînnoiesc”, la discuţiile moderate de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe de la Budapesta Nemeth Zsolt participând premierul Ungariei, Orban Viktor, şi liderul CNMT, Tokes Laszlo.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Mesajul transmis de Viktor Orban, românilor şi maghiarilor cu ocazia referendumului din 29 iulie: Le urez să ia decizii bune, adică să nu ia nici o decizie!

  1. Pingback: USL: Viktor Orban ar fi trebuit să se abţină de la implicarea într-o problemă politică a României | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *