Cum vrea Romania sa cheltuiasca miliardele de la UE in urmatorii 7 ani

eugen teodoroviciMinisterul Fondurilor Europene (MFE) a transmis joi, 6 iunie, Comisiei Europene prima versiune a documentului consultativ pentru elaborarea Acordului de Parteneriat 2014-2020, in cadrul dialogului informal care are loc in scopul pregatirilor pentru utilizarea fondurilor alocate Romaniei. MFE a publicat acest document pe pagina oficiala de web, www.fonduri-ue.ro, in vederea demararii consultarii publice nationale – arata un comunicat remis presei.

Documentul  a fost elaborat respectand principalele elemente prevazute in proiectul de document metodologic  propus de Comisia Europeana si cuprinde o prima viziune strategica privind utilizarea Fondurilor Europene Structurale si de Investitii 2014-2020, care a rezultat din analiza nevoilor de dezvoltare si a potentialului de crestere, precum si o propunere indicativa privind alocarea fondurilor, respectiv elemente privind cadrul institutional de implementare, se arata in comunicat.

MFE mentioneaza ca, in prezent, cadrul legislativ european pentru implementarea Fondurilor Structurale si de Investitii  2014-2020, nu este finalizat fiind in desfasurarea negocieri in cadrul trialogului intre Comisia Europeana, Consiliul Uniunii Europene si Parlamentul European. Avand in vedere acest context, documentul publicat va fi revizuit in functie de evolutia negocierilor si de rezultatele procesului national de consultare publica.

Documentul consultativ, disponibil AICI.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.