MFE: Guvernul a aprobat un împrumut de 820 de milioane de lei de la Trezorerie pentru plata beneficiarilor de fonduri europene

Guvernul României a aprobat un împrumut cu valoare de 820 milioane de lei de la Trezoreria Statului pentru plata beneficiarilor de fonduri europene, arată ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, miercuri, într-un comunicat al MFE remis presei.

eugen-teodorovici-featured“Guvernul României a aprobat un nou împrumut cu o valoare de 820 de milioane de lei pentru plata beneficiarilor de fonduri europene. Astfel, valoarea cumulată a împrumuturilor din Trezorerie alocate în acest an pentru efectuarea de plăţi către beneficiari se ridică la aproximativ şapte miliarde de lei. Acum, când avem toate programele operaţionale deblocate, trebuie să intensificăm plăţile către beneficiari, să continuăm simplificarea sistemului şi să atragem sume cât mai mari din fondurile europene alocate pentru România”, afirmă ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Împrumutul aprobat în şedinţa de Guvern din data de 9 octombrie a.c. va fi folosit pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii de fonduri contractate prin intermediul a patru programe: Programul Operaţional Regional, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Programul Operaţional Sectorial Mediu, respectiv Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative.

Pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii Programului Operaţional Regional a fost alocată o sumă de aproape 290 milioane de lei. În acelaşi timp, pentru achitarea sumelor eligibile datorate beneficiarilor Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane au fost alocate fonduri cu o valoare de circa 250 milioane de lei, iar pentru pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii Programului Operaţional Sectorial Mediu a fost aprobată o sumă de aproximativ 248 milioane de lei.

MFE reamintește că,  marţi (8 octombrie a.c.), Comisia Europeană a decis reluarea plăţilor către România prin ultimul program care mai era pre-suspendat: Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

Sursa: MFE

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *