Michael Turner, congresman republican: Grupul de prieteni ai României din noul Congres al SUA își dorește un dialog intensificat cu Parlamentul României

FOTO: Ambasada României în SUA

Grupul de prieteni ai României în noul Congres al SUA, coordonat de congresmanul republican Michael Turner, urmează să stabilească un calendar de inițiative și acțiuni concrete de cooperare, a transmis omul politic american lui George Cristian Maior, ambasadorul României la Washington, în cadrul unei întrevederi.

Conform unui comunicat remis CaleaEuropeana.ro, în cadrul întâlnirii, cei doi demnitari au reiterat rolul semnificativ al Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii în dezvoltarea şi extinderea cooperării bilaterale, apreciind contribuția deosebită a acestuia în actualul context geopolitic. De asemenea, au fost discutate noi posibilităţi de colaborare pe linia intensificării dialogului între noul Congres al SUA și Parlamentul României.

Cu ocazia întrevederii, Michael Turner,președintele Grupului de Prieteni ai României din Congresul SUA şi preşedinte al Subcomitetului pentru forţe tactice şi terestre, şi-a reafirmat angajamentul şi interesul de a coordona Grupul de prieteni ai României în noul Congres al SUA, urmând ca în perioada următoare să fie stabilit un calendar de iniţiative şi acţiuni concrete de cooperare.

De asemenea, Michael Turner și-a exprimat dorința de a efectua o vizită în România, în cursul anului 2017, încheie sursa citată.

Aceasta este cea de-a doua întrevedere dintre George Maior și Michael Turner în decurs de o lună. Anterior, congresmanul republican i-a transmis ambasadorului român că România este un aliat important al Statelor Unite și, împreună cu alți aliați europeni, continuă să asigure securitatea regiunii.

Întrevederea cu Michael Turner se înscrie în rândul mai multor contacte oficiale pe care ambasadorul României în SUA le-a avut cu congresmani republicani după ce Donald Trump a câștigat alegerile prezidențiale din SUA. 

Cel mai recent, George Maior a avut o întâlnire cu congresmanul republican Devin Nunes, președintele Comisiei pentru Serviciile de Informații din cadrul Camerei Reprezentanților și membru în Comitetul executiv al Echipei de Tranziție a președintelui ales Donald Trump. Acesta a transmis că decizia României de a aloca 2% din PIB pentru apărare este excelentă, iar sporirea cheltuielilor în domeniul apărării trebuie să reprezinte o prioritate pentru toți aliații europeni.

Anterior, congresmanul american Pete Sessions, președintele Comitetului pentru Reglementare din cadrul Camerei Reprezentanţilor și unul dintre susținătorii declarați ai președintelui ales al SUA, i-a transmis ambasadorului român la Washington că va fi ”unul dintre avocaţii României în relaţia cu viitoarea Administraţie Trump, căreia îi va transmite mesaje despre rolul României în NATO şi cooperarea de securitate transatlantică”.

Cu ocazia recepției oferite de Ziua Națională a României, congresmenii republicani Jason Chaffetz și Robert Aderholt au punctat Președintele ales al SUA, Donald Trump și vicepreședintele Michael Pence vor menține același curs al unei relații bilaterale puternice cu Bucureștiul.

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.