Michel Barnier, comisar european: In ce se poate transforma UE pana in 2016

Comisarul european pentru Servicii Financiare, francezul Michel Barnier, si-a exprimat sustinerea privind transformarea Uniunii Europene intr-o federatie europeana pana in anul 2016, intr-un interviu publicat vineri in cotidianul Liberation, citat de AFP şi preluat de HotNews.

Acesta a declarat ca “Europa are multe de facut intr-un timp scurt pentru a corecta deficientele acumulate in ultimii 10 ani, in special in ceea ce priveste crearea unei uniuni economice alaturi de o uniune monetara. Acum ea se muta spre o federatie europeana, criza aratand ca nu putem merge mai departe singuri”.

Comisarul european a explicat ca perioada pentru a face acest lucru este una scurta, pana in 2016, cand Uniunea ar trebui sa se transforme intr-o federatie a statelor europene in care natiunile si-ar pune in comun destinele, fara ca acest lucru sa afecteze si diferentele dintre ele.

“O federatie, aceasta presupune o guvernanta economica, un management colectiv al directiilor noastre bugetare, o uniune bancara, o politica industriala, un buget mult mai puternic”, a precizat Barnier.

Sursa: HotNews.ro
Foto:  ec.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *