Mihai Razvan Ungureanu: Avem nevoie de 6 miliarde de euro fonduri europene pentru a impulsiona economia

Premierul Romaniei a declarat, marti seara, la Antena 3, ca tara noastra are neaparata nevoie de o absorbtie de 6 miliarde de euro din fondurile europene pentru a impulsiona repornirea economiei romanesti, informează site-ul EurActiv.ro. Premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a amenintat pe ministri si pe sefii de agentii cu demiterea in cazul in care nu vor rezolva o serie de probleme legate de fondurile europene

“Avem nevoie de 6 miliarde fonduri europene: 2,5 miliarde euro pentru agricultura si 3,5 miliarde euro fonduri de coeziune si structurale… Economia nu se misca numai cu marirea salariilor” ci trebuie avute in vedere un ansamblu de masuri. “Trebuie sa dam un impuls acum economiei care stationeaza si eu cred ca 8 luni de zile de mandat sunt suficiente pentru a face acest lucru”, afirma premierul.

“Marirea salariilor bugetarilor este primul punct in capitolul 18 al programului de guvernare. Ceea ce a spus presedintele Romaniei in Parlament nu a insemnat decat accentuarea acestului punct. Am simtit nevoia sa dau o incurajare catre mediul privat vorbind despre CAS”, a mai declarat seful guvernului.

“In cazul in care aceste lucruri nu se vor intampla pana la urmatoarea intalnire de evaluare in saptamanile urmatoare se poate ajunge inclusiv la demiterea celor responsabili, sefi de agentii si inclusiv sefi de ministere, ca sa nu spun ministri”, a declarat Dan Suciu, purtator de cuvant al Guvernului.

Sursa articol: EurActiv.ro
Sursa foto: gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *