Ministerul Economiei a trimis Comisiei Europene o prenotificare privind amânarea certificatelor verzi

european commissionDepartamentul pentru Energie din cadrul Ministerului Economiei a transmis pe 2 august Comisiei Europene (CE) o prenotificare privind modificările aduse legislaţiei din domeniul energiei regenerabile, dar nu a primit nicio solicitare de la Bruxelles cu privire la vreo plângere a investitorilor, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanţii departamentului.

‘În data de 2 august, s-a transmis CE notificarea prealabilă simplificată (prenotificare) a Legii nr. 220/2008 cu modificările şi completările ulterioare, republicată’, spun reprezentanţii Departamentului pentru Energie.

Reprezentanţii Departamentul pentru Energie au adăugat că nu s-a înregistrat până acum vreo solicitare de la Comisia Europeană legată de vreo plângere depusă la Bruxelles de către investitorii din domeniul energiei regenerabile.

Grupul ceh CEZ a anunţat miercuri că a depus o plângere la Comisia Europeană cu privire la decizia României de a amâna acordarea unor certificate verzi, măsura care ar putea costa compania până la 66 milioane euro pe an, potrivit Reuters.

Detalii AICI.

Sursa: Agerpres
Foto:  wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *